Over Ruud Brans

Als bedrijfsarts, tot januari 2013 ook als verzekeringsarts, heb ik ruim 29 jaar ervaring in de meest uiteenlopende ondernemingen, van het MKB tot grote internationale bedrijven (Philips, KLM, AKZO, Bayer en de NS). Van de detailhandel, via de zakelijke dienstverlening naar de industrie, het transport (ik heb zelf 1 jaar als vrachtwagenchauffeur gewerkt), de spoorwegen, kinderopvang en via de luchtvaart weer naar de zorg. Zelf heb ik leiding gegeven aan medewerkers van een arbodienst vestiging, waardoor ik inzicht heb gekregen in de dagelijkse praktijk van een leidinggevende.

Door deze ervaring ben ik een groot voorstander van het model waarbij de werkgever/leidinggevende het gehele proces aanstuurt. U voert de regie en schakelt daar waar nodig deskundigen in zoals de bedrijfsarts: op dit moment overal "het eigen regie model" genoemd. Graag zou ik een partnerschap met u willen aangaan om de verzuimaanpak, de arbeidsomstandigheden, de algehele gezondheidssituatie en zo uiteindelijk de sfeer binnen uw bedrijf te optimaliseren. Ik werk nauw samen met een groep zelfstandige bedrijfsartsen en andere arbo-deskundigen, zoals veiligheidsdeskundigen en ergonomen. Door deze samenwerking is de dienstverlening aan uw bedrijf altijd geregeld, ook bij ziekte of vakantie. Daarnaast word ik door detacheringsbureaus en de landelijke arbodiensten ingehuurd om de bij hen aangesloten bedrijven tijdelijk of langdurig te begeleiden.

Samen met collega's ben ik ook werkzaam voor grote landelijke bedrijven. Door deze samenwerking zijn zaken zoals vervanging bij vakantie en ziekte altijd snel geregeld. Daarnaast kan een collega uit deze groep als arts-gemachtigde voor u optreden in bezwaarzaken bij het UWV. De second opinion is met ingang van 1 januari 2018 geregeld door en pool van gespecialiseerde onafhankelijke bedrijfsartsen, via mijn lidmaatschap van het ZFB. Er zijn meerdere deskundigen aanwezig in deze groep: verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, een mediator en een stralingsarts.

Als stralingsarts ben ik sinds 2005 werkzaam voor meerdere ziekenhuizen in het westen van Nederland, een Europese organisatie in Noordwijk en voor de locatie Petten.

Als bedrijfsarts ben ik gevestigd in de regio Schiphol, met een spreekuurlocatie in Hoofddorp (Gemeente Haarlemmermeer) .

Een gesprek om te kijken wat ik voor uw bedrijf kan betekenen is altijd mogelijk.